Jump to content

Hva er PO match?

PO match står for "Purchase Order Match" og brukes i regnskapsføring og innkjøp. Denne funksjonen er spesielt relevant for kunder med varelager. Ved å sammenligne innkommende fakturaer med varemottaket sikrer PO match at fakturaen samsvarer med bestillingen og at riktige varer/tjenester er mottatt. 

Ved å bruke PO matching sikrer du kontroll, nøyaktighet og høyere grad av automatikk i regnskapet. 

"PO match-funksjonen er en game-changer for større bedrifter som håndterer varelager. Ved å automatisere denne prosessen, frigjør du verdifull tid for dine ansatte, slik at de kan fokusere på mer strategiske oppgaver.”

Atle Ådnebergli, Head of Sales Compello

PO-match-prosessen involverer å sammenligne to dokumenter: varemottaksbekreftelsen og fakturaen. Formålet med PO-matching er å sikre at alle dokumentene samsvarer med hverandre når det gjelder antall og pris på varene som er kjøpt. Hvis alt matcher, kan fakturaen betales.

Blir det avvik varsles du om dette.

PO-Match prosessen består stort sett av følgende trinn:

  • Innkjøpsordre opprettes: Når en organisasjon ønsker å kjøpe varer eller tjenester fra en leverandør, opprettes en innkjøpsordre som angir detaljer som produktbeskrivelser, kvantitet, pris og leveringsdato.

  • Levering av varer/tjenester: Leverandøren sender de bestilte varene eller utfører de avtalte tjenestene til organisasjonen. Dette kan inkludere forsendelse av fysiske varer eller levering av digitale tjenester.

  • Fakturering: Leverandøren sender deretter en faktura til organisasjonen som dokumenterer kostnadene for de leverte varene eller tjenestene. Fakturaen inneholder vanligvis informasjon som fakturanummer, dato, beskrivelse av varer/tjenester, beløp og eventuelle rabatter eller avgifter.

  • PO Match: I PO Match-prosessen blir varemottaket matchet mot faktura. Dette inkluderer å sjekke at fakturanummeret stemmer overens med ordrenummeret. Hvis alt matcher korrekt, kan fakturaen godkjennes. 

Rett skal være rett

Compello støtter både hode- og linjematching mot varemottak. Når varer for eksempel registreres på lager vil varemottaket overføres til Compello og vente på faktura. Om fakturaen ankommer som EHF eller via fakturamottak vil Compello ta hver linje på fakturaen og matche mot hver linje på varemottak.

 

Har din bedrift et stort antall varefaktura i året kan du spare store summer på denne utvidelsen. Ved å bruke PO matching sikrer du nøyaktighet og effektivitet for økonomiavdelingen i innkjøpsprosessen. 

Har du et varelager?

Jeg viser deg PO og andre funksjoner i en kort demo.

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo