5 grunner til å fokusere på automatiseringsgraden i bedriften

5 grunner til å fokusere på automatiseringsgraden i bedriften
3:28

I dag er effektivitet nøkkelen til suksess. Å fokusere på automatiseringsgraden i bedriftens prosesser, spesielt i økonomiavdelingen, kan gi store fordeler. 

Automatisering står høyt i fokus hos oss. Vårt mål er at alle våre kunder skal oppnå en automatiseringsgrad på 90% innen 2028.

Ved å ha tilgang til automatiseringsgraden i sanntid, ser du selv hvor mye av arbeidet som gjøres av teknologien, istedenfor manuelt. Jo høyere automatiseringsgrad, desto mer arbeid gjøres av systemet, som igjen gir raskere arbeidsprosesser, mer nøyaktige data og mer tid til andre oppgaver.

Måler du din grad av automatisering? 

5 gode grunner til hvorfor du skal følge med på automatiseringsgraden din: 

  1. Økt effektivitet: 
    Ved å se på hvor man kan automatisere, kan bedriften jobbe smartere. Dette betyr å finne måter å gjøre arbeidsoppgavene mer effektive og redusere manuelt arbeid. Dette frigjør tid og ressurser til andre viktige oppgaver.
  2. Redusert risiko for feil: Automatisering kan bidra til å minimere risikoen for menneskelige feil i arbeidsprosessene, noe som kan føre til mer nøyaktige resultater og bedre kvalitet i arbeidet.
  3. Kostnadsbesparelser: Automatisering bidrar til å redusere kostnader ved å effektivisere prosesser, redusere behovet for manuelt arbeid og eliminere unødvendige utgifter knyttet til feilbehandling.
  4. Bedre beslutningsgrunnlag: Med bedre innsikt i automatiseringsgraden kan bedriften ta smartere beslutninger om investeringer i teknologi, opplæring av ansatte og optimalisering av prosesser.
  5. Konkurransefortrinn:  Ved å prioritere og investere i automatisering kan bedriften skille seg ut og være ledende blant konkurrentene. Dette gjør det mulig å levere mer effektive og pålitelige tjenester, som styrker bedriftens konkurranseevne.

Usikker på hvor effektivt økonomiavdelingen jobber? 

En ueffektiv økonomiavdeling vet ofte ikke hvor lite autmatisert de er. Når var det sist du vurderte eller tenkte over en arbeidsoppgave som kjedelig og repetativ? 

Å identifisere og forbedre automatiseringsgapene vil bidra til å effektivisere arbeidsprosessene og styrker økonomiavdelingens ytelse.

dashboard-NO

I Compello finner du dashboardet hvor viser deg hvor graden av automatisering, behandlingstid og topp 10 leverandører.

Følg med på disse parameterne: 

  • Behandlingstid: Sjekk hvor lang tid det tar fra en faktura mottas til den godkjennes, og sammenlign med tiden før automatisering for å se effektivitetsøkningen.
  • Nøyaktighet: Følg med på hvor nøyaktig fakturaer registreres og behandles, og finn ut hvor mange som er feilfrie.
  • Kostnadsbesparelser: Se på sparing som følge av automatisering, inkludert reduserte lønnskostnader og mindre papirbruk.
  • Syklustid for faktura: Finn ut hvor lang tid hele fakturaprosessen tar, og identifiser eventuelle forsinkelser.
  • Produktivitet: Vurder hvordan automatisering påvirker ansattes produktivitet, spesielt tiden de sparer og evnen til å gjøre mer verdifulle oppgaver.

Ved å prioritere automatisering i økonomiavdelingen oppnår du ikke bare økt effektivitet og færre feil, men også betydelige kostnadsbesparelser og forbedrede beslutningsprosesser.

Er du motivert for å ta skrittet mot en mer automatisert fremtid?

Vil du vite mer?

Du kan selv ta en titt inne i Compello med våres interaktive demo.

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo