Slik øker du din automatiseringsgrad

Slik øker du din automatiseringsgrad
3:59

Å øke automatiseringsgraden betyr å ta i bruk teknologi for å gjøre kjedelige og repeterende oppgaver automatisk, slik at de ansatte får mer tid til å jobbe med spennende og verdifulle oppgaver.

Automatisering og AI har du sikkert hørt mye om i det siste, og vi er ikke noe unntak!

Det er flere grunner til at vi fortsetter å snakke om det, blant annet fordi vi mener at altfor mange bedrifter i dag gjør unødvendig mange oppgaver manuelt i dag. Flesteparten av oss kaster oss over nye smarte verktøy hjemme og på fritiden, men vi må ikke glemme at det finnes like mange nyttige verktøy på jobben.

Det er få som har et forhold til selve automatiseringsgraden sin, men når du faktisk kan se hvor mye du har automatisert kontinuerlig, gir det et skikkelig løft til motivasjonen, interessen og ikke minst kunnskapen. Jo høyere automatiseringsgrad, desto mer arbeid gjøres av systemet, som igjen gir raskere arbeidsprosesser, mer nøyaktige data og mer tid til andre oppgaver. 

Hvorfor er automatisering så viktig? 

  • Du øker effektivitet: Automatisering av (dørgende kjedelige) rutineoppgaver sparer tid og ressurser for de ansatte og bedriften, slik at dere kan bruke energien og tiden på mer spennende og ikke minst strategiske oppgaver.
  • Du øker nøyaktigheten: Menneskelige feil skjer, altfor ofte, og dette kan potensielt være ganske skadelig når det handler om faktura. Når vi reduserer behovet for manuell innsats, blir det færre feil, noe som gir mer nøyaktige økonomiske data og det blir lettere å overholde regelverk.
  • Du sparer penger: Ved å fjerne de manuelle prosessene kan du frigjøre tid til andre strategiske oppgaver, eller omorganisere bedriften. 
  • Vokser med deg: Ved å ta i mot automatiseringsverktøy har du alle muligheter til å skalere veksten i din bedrift,
 

Fordeler ved å automatisere fakturahåndteringen: 

  • Bedre kontantstrøm: Med økt automatisering får bedriften bedre kontroll over kontantstrømmen ved at fakturaer behandles raskere og mer nøyaktig.
  • Forhold til leverandører: Automatiserte systemer sikrer at betalinger gjøres i tide, noe som styrker relasjoner med leverandører og kan gi bedre avtalevilkår.
  • Bedre beslutninger: Avanserte analyser fra automatiserte løsninger gir innsikt som støtter mer strategiske økonomiske avgjørelser.
  • Overholdelse av regelverk: Automatisering sikrer konsistente og sporbare registre, noe som hjelper med å følge regnskapsstandarder og forskrifter.
  • Konkurransefordel: Høy grad av automatisering gir bedriften et forsprang gjennom effektiv drift og bedre økonomisk helse.

Hvor mange av bedriftsprosessene er automatisert hos dere?

Her er en noen konkrete tips i hvordan du kan øke automatiserginsgraden i din økonomiavdeling:

  • Implementer digitalt fakturamottak:
    Sett opp automatisk mottak av fakturaer i ulike formater (PDF, e-post, EHF, bildefiler) for å eliminere manuell import og sjekking av bilag.
  • Utnytt kunstig intelligens for autokontering:
    Bruk AI og smarte regler for å automatisere kontering av repeterende fakturaer, spesielt de som kommer inn månedlig med samme beløp og spesifikasjoner.
  • Aktiver PO-matching:
    Implementer automatisk matching av faktura mot varemottak, helt ned på linjenivå, slik at du kun trenger å bruke tid på avvik.
  • Sett opp referansesjekk:
    Koble informasjon på fakturaen mot kostnadsbærer i systemet. I Compello kan du hente ut og bruke verdier, beskrivelser eller adresser fra fakturaen for å automatisere denne prosessen. Du kan hente ut hva slags referanse du vil.
  • Automatiser fakturagodkjenning:
    Implementer automatisk utsendelse av bilag for godkjenning, tilgjengelig via nett eller app, for å effektivisere godkjenningsprosessen.

Ved å følge disse stegene kan bedriften effektivt øke sin automatiseringsgrad, og se gevinster som økt produktivitet og trivsel. 

Ta en titt da vel!

Du kan selv ta en titt inne i Compello med våres interaktive demo.

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo