Jump to content

Europris setter standarden med 93 % fakturautomasjon!

Europris, Norges ledende lavpriskjede, har gjort store fremskritt når det gjelder å effektivisere sin økonomiavdeling. Takket være et langsiktig samarbeid med Compello har de siden 2011 effektivisert bilagshåndteringen og oppnådd betydelige tids- og kostnadsbesparelser.

 

Europris, med sitt omfattende butikknettverk over hele Norge, står overfor en konstant strøm av fakturaer fra leverandører. Før implementeringen av Compello var økonomiavdelingen overveldet av den manuelle bilagshåndteringen og det enorme papirarbeidet som fulgte med.

"Med over 280 butikker håndterer Europris en enorm mengde fakturaer og bilag. Vi har gjennom årene jobbet tett sammen for å implementere automatiserte prosesser som sparer de for tid og penger i arbeidshverdagen" sier Sondre Beck Solberg, Customer Success Manager hos Compello.

Automatiseringsgrad på 93%!

Ved å implementere Compello kunne Europris dra nytte av avansert teknologi som kunstig intelligens og smarte regler for å håndtere fakturaer og andre dokumenter på en mer effektiv måte. 

Løsningen digitaliserer og automatiserer hele prosessen, fra mottak til bokført, noe som gjør at de daglig reduserer manuelt arbeid og eliminerer risikoen for feil. 

Datagrunnlaget hos Compello viser at Europris har oppnådd en automatiseringsgrad på hele 93%! 

I tillegg til å spare tid på bilagshåndtering, sparer de også penger! Mindre manuelt arbeid gjør at de kan optimalisere ressursbruken og de administrative kostnadene. 

 

“Jeg har brukt mye tid på å få leverandørene til å levere fakturaer elektronisk til oss. Enten med EHF eller PDF via epost. Med den mengden fakturaer vi håndterer er dette svært viktig for å få automatisert så mye som overhodet mulig. Vi har også fått mye mindre purringer”. Anette Lundby, Europris. 

2-3 årsverk håndterer 420 000 fakturaer 

For et tiår siden var det betydelig flere ansatte som jobbet i økonomiavdelingen sammenlignet med dagens tall. Antallet ansatte i avdelingen for faktura mot butikk var på 15 personer, mens det nå er redusert til kun 2-3 personer. Dette viser en markant nedgang i arbeidsstyrken og er mye takket være automatisering. 

"Det var et betydelig behov for automatisering i vår fakturahåndtering," sier Anette Lundby i Europris. "Med Compello kunne vi få en skreddersydd løsning som forenklet hele prosessen, fra mottak av fakturaer, automatiske regler og maler på kontering av EHF og PDF, til AI bokføring og betaling." 

Gjennom et langt kundeforhold har Europris vært gjennom alt fra on-premise løsning til en full skyreise. De har fått merke hvordan effektiv bruk av teknologi kan gi betydelige fordeler for økonomiavdelingen til en bedrift. 

"Vi ser frem til å fortsette vårt samarbeid med Europris og hjelpe dem med å realisere enda flere fordeler ved automatisert fakturahåndtering," avslutter Sondre. "Compello er forpliktet til å levere innovative løsninger som støtter bedrifters vekst og suksess, og dette er vi stolte av å gjøre sammen med en så fremoverlent kjede som Europris.”

Europris og Compello's suksesshistorie er et bevis på verdien av å investere i moderne teknologi for å effektivisere økonomiavdelingen og oppnå betydelige tids- og kostnadsbesparelser. Med Compello har Europris funnet en pålitelig partner for å takle den enorme bilagsmengden og forenkle hele fakturahåndteringsprosessen.

"Vi har sett en nedgang i kostnadene knyttet til fakturahåndtering," sier Anette Lundby i Europris. "Vi har frigjort ressurser som nå kan fokusere på mer verdiskapende oppgaver, og samtidig redusert kostnadene forbundet med manuelt arbeid og feilhåndtering."

Europris utnytter Compello-løsningene for å optimalisere sin fakturahåndtering og sikre en sømløs økonomisk prosess.

 

Klar for en prat?

Hvor mye kan du automatisere? Avtal en uforpliktende prat med en av våre rådgivere.

 

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo