Hopp til innhold

Er du en bevisst regnskapfører?

En ting som (forhåpentligvis) maskinene og teknologien aldri vil kunne ta fra oss er bevisstheten. 

 

Hva er bevissthet? Menneskets evne til å oppleve, registrere og sanse hva som hender i ens omgivelser med seg selv, i øyeblikket og over tid. 

I følge Regnskap Norge må regnskapsfører tenke mer på bevisstheten i relasjonen med kunden i tiden framover, da maskiner og kunstig intelligens tar over flere av de manuelle, maskinelle oppgavene. Til og med kreativitet, kunnskap og litt empati har maskinene!  Å være en bevisst regnskapsfører innebærer å ha et høyt nivå av profesjonalitet, integritet og etisk bevisstgjøring i regnskapsførerens oppgaver.

 Selv om kunstig intelligens har evnen til å ta over svært komplekse oppgaver allerede i dag, er følelser, selvbevissthet og mentale tilstander fortsatt langt utenfor KI´s rekkevidde.

Her er 6 tips for å bli en mer bevisst regnskapsfører (og aldri la deg utkonkurrere av roboter!) 

1. Øk din faglige kunnskap: 

Fortsett å lære og oppdatere deg om regnskapsprinsipper, lover og forskrifter som gjelder for ditt arbeidsområde. Delta på faglige kurs, seminarer og workshops, og hold deg oppdatert om endringer i regelverket. Dette vil bidra til å styrke din kompetanse og bevissthet rundt faglige standarder og beste praksis.

2. Utvikle etisk bevissthet:

Sett deg inn i etiske retningslinjer for regnskapsførere, som for eksempel yrkesorganisasjonens etiske regler eller standarder for god regnskapsskikk. Forstå de moralske og etiske dilemmaene som kan oppstå i regnskapsfaget, og reflekter over hvordan du kan håndtere dem på en bevisst og etisk måte.

3. Dyrk analytiske ferdigheter:

Styrk dine analytiske ferdigheter for å kunne forstå og tolke regnskapsinformasjon på en mer bevisst måte. Lær deg å identifisere trender, avvik og potensielle problemer i økonomiske data. Øv deg på å analysere og tolke regnskapsrapporter og finansielle indikatorer for å gi verdifull innsikt og rådgivning til klienter.

4. Vær kommunikativ og lyttende:

Kommunikasjon er viktig i regnskapsfaget. Vær en aktiv lytter og vær oppmerksom på dine klienters behov og bekymringer. Kommuniser regnskapsinformasjon på en klar og forståelig måte, og vær tilgjengelig for å svare på spørsmål og gi veiledning. Tydelig kommunikasjon bidrar til å bygge tillit og viser din bevissthet om klientens spesifikke situasjon.

5. Hold deg oppdatert om teknologiske fremskritt:

Vær oppmerksom på utviklingen av regnskapsrelaterte teknologier, som automatisering, maskinlæring og analyseverktøy. Utforsk hvordan disse verktøyene kan forbedre og effektivisere regnskapsarbeidet ditt. Vær bevisst på hvordan teknologi kan påvirke regnskapsfaget og hvordan du kan tilpasse deg endringene.

6. Reflekter over dine handlinger og erfaringer:

Ta deg tid til å reflektere over dine handlinger som regnskapsfører og evaluere hvordan du kan forbedre deg. Tenk over hvilke situasjoner som kan ha utfordret din bevissthet eller etikk, og hva du kan lære

Klar for en prat?

Er du usikker på om vi passer akkurat dine behov? Avtal en uforpliktende prat med en av våre rådgiver.