Hopp til innhold

MAIK effektiviserer fakturadistribusjon i stor skala

 
MAIK er et ledende serviceselskap i Norge som tilbyr komplette tjenester for nettselskaper, kraftselskaper og bredbåndselskaper. Etablert i 2003, med kontorer i Fredrikstad, Vinterbro og Askøy, ble MAIK grunnlagt for å optimalisere og spesialisere MAFI-tjenester (måling, avregning, fakturering og innfordring). I tillegg tilbyr de betalingsadministrasjon, økonomi, lønn og regnskap for over 250,000 kunder.
 

Med et enormt fakturaantall ønsket Maik å kunne sende fakturaene knirkefritt, samtidig som de reduserte kostnad og tok miljøhensyn.

Kvalitet og presisjon i alle ledd når en faktura sendes.

Prioriteringsrekkefølge via Compello gjør at MAIKs kunder kan sende flere faktura elektronisk istedenfor på papir. Det reduserer kostnader og er bra for miljøet.

MAIK sendte over 3,6 millioner faktura i 2020, på vegne av side kunder. Det er store beløp og derfor viktig at utsendelsen av hver faktura er riktig, det sikrer også at de som fakturerer får inn penger i tide. 

En faktura må sendes til riktig person, med riktig data, til rett tid og ikke minst i den mest optimale fakturakanalen. Skjer det feil i faktureringsprosessen kan dette gjøre at innbetalinger blir forsinket og gi dårligere likviditet for selskaper. 

Lavere kostnader og mer fornøyde kunder

Prioriteringsrekkefølge gjør at MAIKs kunder selv kan sette opp hvilken kanal de ønsker å sende sine faktura - som Vipps, i posten eller på eFaktura. I tjenesten Compello leverer gjennom MAIK, kan deres kunder enkelt se hvilken kanal sluttbruker betaler raskest i og sette opp dette som første prioritet. 

MAIK har sett at prioritetsrekkefølge i utsendelsen er besparende for deres kunder, fordi langt flere sender elektronisk faktura i stedet for papirfaktura. Mellom 70-80% av faktura som tidligere ble sendt som print sendes nå elektronisk for de kundene som benytter prioritetsrekkefølge i utsendelsen. Det kutter kostnader og sparer miljøet.

Strømlinjede prosesser gir god kontroll 

Fakturering er en viktig del av MAIKs tjenester. De sender ut over 300 000 fakturaer hver eneste måned på vegne av sine kunder, som igjen er avhengig av at alt går smidig. Det er naturligvis svært lav toleranse hvis noe går galt i prosessen.

Derfor er det fint at prosessene i tjenesten er arbeidsbesparende for MAIK. Grovt sett estimerer MAIK at de sparer 8-10 timer per måned for kundemassen totalt sett.

Godt samarbeid og god support

Det er viktig for MAIK å ha et tett samarbeid med sine kunder. Ikke bare for å hindre at feil oppstår, men også for å utvikle innovative tjenester i fremtiden. Da hjelper det å jobbe tett sammen for å utvikle tjenesten sammen med MAIK. 

Klar for en prat?

Ønsker du å høre mer om effektiv fakturadistribusjon?