Jump to content

Hva er autokontering?

Hva er autokontering?
1:54

Hva er autokontering? 

Autokontering er et verktøy i regnskapsprogrammer som bruker kunstig intelligens (KI) og historiske data for å automatisk sjekke og sortere bilag, for så å velge den beste kontoen ved å se på hva som har blitt gjort før. På denne måten kan store mengder data kan behandles raskt og nøyaktig, noe som effektiviserer regnskapsarbeidet ved å redusere manuelt arbeid og øke presisjonen i bokføringen. 

Tid er penger, og med denne funksjonen kan bedrifter spare mye tid fordi det reduserer mengden arbeid som må gjøres for hånd, og det minsker sjansen for småfeil.

Autokontering er spesielt nyttig for å håndtere gjentagende transaksjoner som faste utgifter eller inntekter, ved å automatisere konteringsprosessen for disse transaksjonene, noe som sikrer konsistens og sparer tid.

Slik fungerer Autokontering:

EHF / PEPPOL / Fakturamottaksfiler importeres og auto­konterings­modulen kontrollerer om følgende informasjon er tilgjengelig:

  • Klient
  • Dokument type
  • Leverandør

Deretter sjekkes det om det finnes faste regler før autokontering er aktivert under Innstillinger eller Klientoppsett.

Autokontering krever at tre faktura som inngår i konteringsforslag er eksportert til ERP i løpet av de siste 2 årene . 

Faktura med nyeste bilagsdato for kategorien vil bli brukt.

5 fordeler med Autokontering:

  1. Du sparer tid!
  2. Reduserer risiko for feil
  3. Øker effektiviteten
  4. Bedre oversikt og kontroll over økonomien
  5. Reduser kostnader

For å komme i gang med autokontering, bør du først velge et program som tilbyr denne funksjonen. Deretter bør du sørge for at dine regnskapsdata er organisert og klare til bruk. Opplæring i funksjonen og riktig konfigurering av autokonteringsregler er viktige trinn. Det anbefales også å teste systemet grundig og gjøre justeringer etter behov før du implementerer det fullt ut i virksomheten.

Nysgjerrig?

Vil du vite mer om autokontering eller en av de andre funksjonene vi tilbyr? Ta kontakt for en uforpliktende prat.