Jump to content

Det er nå digitale investeringer virkelig gjelder

Finans- og økonomiledere har trua på en stadig mer automatisert bransje i 2023 og fremover, spesielt ettersom økonomien svekkes. Fra tidligere nedgangstider har vi lært at bransjeledere akselererer ved å investere i initiativer som teller i disse tunge periodene. 

 

Akkurat nå er investeringsbeslutningene kun om det digitale.

I følge Gartners undersøkelse mot ledere i økonomi og finanssektoren for 2023 tror hele 64% av de spurte CFOene at en automatisert økonomibransje vil bli en realitet innen de neste seks årene.

Deres fokus viser hvordan de endrer funksjonen for å gi bedre og raskere innsikt, enklere overholdelse og mer fleksibel finansstrategi. Dette hjelper organisasjonen med å håndtere økonomiske svingninger og finne nye måter å tjene mer på.

Når økonomien blir tøff, blir lederes beslutninger virkelig testet. I denne utfordringen er CFOen, eller finansdirektøren, veldig viktig. 

Men i en digital verden, hva gjør en moderne CFO når økonomien går ned?

Tidligere var hovedfokuset til CFOen å spare penger og sikre selskapets økonomi. Men i den digitale tidsalderen handler det ikke lenger bare om kostnadskutt. En moderne CFO må også være fremtidsrettet, spesielt når det gjelder investeringer i teknologi.

Hvorfor digitale investeringer?

Selv i utfordrende tider ser fremoverlente CFOer potensialet i digitale investeringer. Teknologi kan strømlinjeforme prosesser, gi oppdatert innsikt og heve kundeopplevelsen.

Når den brukes riktig, kan teknologi styrke effektiviteten og inntjeningen, selv i vanskelige tider.

Kortvarige besparelser vs. langsiktig visjon

Det er enkelt å kutte i IT-budsjettene når ting blir tøft. Men de smarteste CFOene vet at kortsiktige besparelser kan føre til langsiktige tap. Ved å opprettholde eller øke investeringer i kritiske digitale initiativ, posisjonerer de selskapet for raskere vekst når økonomien snur.

Datainnsikt for bedre beslutningsprosesser

Moderne teknologi gir ikke bare effektivitet; den gir også uvurderlig innsikt. Med avanserte analyseverktøy kan CFOer få en klarere forståelse av selskapets økonomiske helse, identifisere trender og forutse utfordringer før de oppstår.

Den moderne CFOens rolle har utvilsomt utviklet seg. I nedgangstider blir det viktigere enn noensinne å balansere tradisjonell økonomisk forsiktighet med en modig tilnærming til digitale investeringer. De som kan navigere denne balansegangen, vil ikke bare hjelpe selskapene deres gjennom utfordrende tider, men også legge grunnlaget for fremtidig suksess.

Hvor digital er du?

Book en demo med en av våre rådgivere for å se hvordan du kan automatisere og sikre din økonomiavdeling for fremtiden.