Jump to content

5 kjente utfordringer med fakturahåndtering og hvordan løse de

Effektiv fakturahåndtering er avgjørende, men manuell registrering, feilaktigheter og manglende automatisering kan skape store og unødvendige utfordringer. Automatiserte fakturahåndteringssystemer adresserer disse problemene, forbedrer effektiviteten og sikrer bedre økonomisk kontroll.

5 kjente utfordringer med fakturahåndtering:

 

  1. Manuell dataregistrering: En av de største utfordringene er den manuelle prosessen med å registrere fakturadata. Det er tidkrevende og øker risikoen for feilregistrering og tap av data. Det kan også føre til forsinkelser i behandlingen av fakturaer.

  2. Fakturafeil og unøyaktigheter: Fakturaer kan inneholde feil eller unøyaktigheter, for eksempel feilaktige beløp, feilaktige mva-koder eller feil adressering. Dette kan føre til uoverensstemmelser og forsinkelser i betalingen.

  3. Manglende automatisering: Mange bedrifter sitter fortsatt med en god del manuelle prosesser for fakturahåndtering som papirhåndtering av bilag. Dette er svært ineffektivt og en stor tidstyv i arbeidshverdagen. Manglende automatisering fører til manglende sporbarhet og mangel på oversikt over fakturastatus.

  4. Komplekse godkjenningsprosesser: Godkjenningsprosessen for fakturaer kan være kompleks og involvere mange personer, spesielt i større organisasjoner med flere godkjenningsnivåer. I verste fall blir det store forsinkelser i betalingen av fakturaer og det kan påvirke bedriftens forhold til leverandører. Jobber du mye “ute i felt”?  Med en egen godkjenningsapp kan du enkelt godkjenne fakturaen fra hvor du måtte befinne deg. 

  5. Mangel på integrasjon: Hvis fakturahåndteringssystemet ikke er integrert med andre økonomiske systemer som regnskap eller innkjøp, kan det være vanskelig å få en helhetlig oversikt over økonomien. Dette kan føre til dobbeltarbeid, feil og manglende koordinering mellom ulike deler av organisasjonen.

Er noen av disse kjente utfordringer for deg?

Heldigvis kan du gjøre noe med det. 

Ved å implementere riktige verktøy og prosesser for fakturahåndtering vil du enkelt se at de manuelle og repetative oppgavene minker, og du har fortsatt god kontroll på prosessen.

Med over 40 integrasjoner allerede på plass mot ulike ERP-systemer som Visma, Microsoft Dynamics 365-sfæren, SAP og XLedger for å nevne noen kommer du deg raskt i gang.

Finner du ikke ditt ERP system her, har vi selvfølgelig mulighet for å lage en og skreddersy en løsning etter dine behov.

Klar for en prat?

Er du usikker på om vi passer akkurat dine behov? Avtal en uforpliktende prat med en av våre konsulenter.

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo