Jump to content

5 gode grunner til å automatisere fakturahåndteringen

5 gode grunner til å automatisere fakturahåndteringen
2:45

Automatisering av fakturahåndteringen kan være en gamechanger for bedrifter på flere viktige områder. Vi forteller deg hvorfor! 

Automatisering betyr kort forklart å ta i bruk teknologi for å utføre manuelle oppgaver automatisk, øke effektiviteten og redusere feil over ulike felt som produksjon og regnskap.

Det er avgjørende å vurdere å implementere automatisering i prosessen med fakturahåndtering av flere grunner.

Her er 5 gode grunner til å automatisere fakturahåndteringen:

1. Økt effektivitet

Automatisering handler om å bruke teknologi til å forenkle prosessen med å håndtere fakturaer. Ved å redusere manuelt arbeid, kan bedriften behandle flere fakturaer raskere, noe som bidrar til en mer effektiv drift. Dette frigjør verdifull tid for de ansatte, slik at de kan fokusere på mer strategiske oppgaver i stedet for tidkrevende administrativt arbeid.

2. Kostnadsbesparelser

Automatisering av fakturahåndteringen kan gi betydelige kostnadsbesparelser. Ved å redusere behovet for manuelt arbeid og papirbasert dokumentasjon, kan bedrifter spare både tid, ressurser og unngå feil som kan medføre ekstra kostnader. Dette fører til en mer effektiv og lønnsom operasjon.

3. Reduserte feil

Manuell behandling av fakturaer er dessverre svært utsatt for feil, for eksempel inntastingsfeil, dokumenttap, og forsinkelser i godkjenning. Ved å automatisere prosessene vil bedriften redusere disse risikoene ved å sikre nøyaktig dataregistrering og opprettholde en logg over alle handlinger for sporbarhet og revisjon.

4. Forbedret økonomistyring

Ved å akselerere fakturabehandlingen, kan en bedrift forbedre kontantstrømmen sin ved å motta raskere betalinger fra kunder og effektivt håndtere utgående betalinger til leverandører. Dette gir en bedre oversikt over bedriftens økonomi og muligheten til å ta mer informerte økonomiske beslutninger.

5. Økt sikkerhet og overholdelse av regelverk

Automatiseringsløsninger for fakturahåndtering har strenge sikkerhetsprotokoller som beskytter mot datalekkasje og cybersikkerhetstrusler. Løsningene bidrar også til å sikre etterlevelse av lovverk og forskrifter ved å opprettholde nøyaktige arkiver og loggføre all fakturakommunikasjon, som er avgjørende for revisjoner og juridiske hensyn.

Og ikke nok med det... 

Automatiseringsverktøy gagner absolutt alle avdelinger i en bedrift. Det gir muligheter for enklere samarbeid på tvers både intern i bedriften, men også med eksterne samarbeidspartnere. I tillegg er digitale, skybaserte løsninger generelt enklere å skalere i takt med bedriftens vekst. 

Hva venter du på? 

Vil du vite mer?

Du kan selv ta en titt inne i Compello med våres interaktive demo.

Bare én ting før du går!

Bruk 2 minutter og se hvor enkelt du kan spare din bedrift tid og penger med Compello.

Start demo