<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=320833&amp;fmt=gif">

MartinToTokyo

 

I Martin to Tokyo-bloggen följer vi Compellos medarbetare Martin Polash som har satt ett högt mål: att tävla för svenska landslaget i bordtennis i Paralympics i Tokyo 2020. Förutom att vi får följa Martins spännande resa, upp- och eventuella nedgångar, tar vi upp närliggande ämnen av vikt såsom mångfald, inkludering, anti-mobbing och funktionsnedsättning i arbetslivet. Häng med!

Från en liten grabbs dröm till en familjefars verklighet

Picture of Martin Polash

Written by Martin Polash

Martin är Partner Account Manager på Compello. Så här beskriver han sig själv: Jag är en passionerad pingisspelare som satt ett högt mål; att tävla i Paralympics i Tokyo 2020. Jag bloggar för att inspirera, och för att lyfta fram parasport och våra fantastiska atleter. Jag är pappa till en otrolig son, med en fru som även är min bästa vän. Till vardags är jag lyckligt lottad att jobba för min sponsor Compello med försäljning av mjukvarutjänster för digitala fakturaprocesser.

Vad drömde du om när du var barn? Har någon av dina barndomsdrömmar gått i uppfyllelse? En av mina största drömmar som barn förverkligades 2018: Jag är idag en sponsrad pingisspelare. Ännu häftigare är att min sponsor är min arbetsgivare, Compello AB. Coolt, eller hur? Min resa börjar nu. Tack för att du valt att vara del av den!

 

Låt mig berätta hur allt startade...

Jag växte upp i Östberga, en förort i södra Stockholm. På 90-talet var pingis mycket populärt, i stort sett alla spelade pingis, till och med supertalanger från andra sporter såsom basketproffset Olivier Ilunga. Många med mig hade förstås JO Waldner som största idol.

Jag började spela pingis i Östberga BK som sjuåring. En sak som är bra att veta om mig är att jag har en form av CP skada som heter Hemiplegi. Min CP skada påverkar främst motoriken i min högra hand och högra ben. Jag har trots mitt CP inte låtit mig stoppas. Snarare, tvärtom, skadan har gjort mig starkare, smartare och mer bestämd. Mitt mål var att visa att jag kunde bättre än mina ”vanliga” motståndare.
Mitt mål var att visa att jag kunde bättre än mina "vanliga" motståndare.
Martin Polash barndomsdröm är på väg att gå i uppfyllelse.Jag vann snabbt framgång och blev ett stjärnskott både i klubben och i Stockholm. En vanlig helg för mig innebar oftast att stå på podiet för att ta emot en medalj eller pokal. När mitt lag var som bäst stod vi obesegrade och vann pris för årets lag – laget där jag var stjärnspelaren. Individuellt kom jag trea i Stockholms Distriktsmästerskap för min åldersgrupp. Förutom en bronsmedalj belönades jag med ett bli intervjuad till en artikel i Söder om Söder.

Inget kunde stoppa mig då! Jag drömde om att bli pingisproffs och det var en dröm inom räckhåll. Men när mina lagkamrater och vänner plötsligt slutade för att spela andra sporter så slutade jag själv också kort därefter. För hur kunde jag fortsätta? Mitt lag gick från att vara obesegrade till att bli rankade sist, vi blev nästan ett skämt i ligan. Tro det eller ej, men vid ett tillfälle brast jag ut i skratt mitt under en dubbelmatch på grund av min dubbelpartners usla spel. Min mamma skällde ut mig på plats, så klart!

15 år senare bodde jag i London. Av en slump träffade jag Olav Stahl, en pingistränare. Han frågade mig om jag ville komma förbi hans klubb för att spela. Jag tackade ja, och så småningom spelade jag i ett av hans lag i centrala Londonligan. När jag började tävla för laget ”Tigers & Dragons” var jag nog den sämsta spelaren i laget. Mot slutet av säsongen hade jag jobbat upp mig så pass att jag hade lagets bästa matchstatistik. Jag insåg då att jag har en stark förmåga att utvecklas och snabbt bli bättre. Den största anledningen till det är att jag har lärt mig att tycka om att träna på det som jag är dålig på...
 
 
Följ bloggen genom att prenumerera på den! Håll också utkik efter #Martintotokyo i våra sociala medier, och gilla oss direkt på facebook, instagram, och linkedin så lovar vi att du inte missar något.

Prenumerera på bloggen
 

Visste du att..
• CP är ett samlingsnamn för flera olika typer av muskelkontrollstörningar.
• Hemiplegi är en typ av CP
• I Sverige föds 200/100 000 med en CP skada
• Den 7 oktober är Internationella CP-dagen


Läs också:

Mitt möte med Para-pingis

Compello stolt sponsor till Martin Polash - vi ska vinna tillsammans!