<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=320833&amp;fmt=gif">

MartinToTokyo

 

I Martin to Tokyo-bloggen följer vi Compellos medarbetare Martin Polash som har satt ett högt mål: att tävla för svenska landslaget i bordtennis i Paralympics i Tokyo 2020. Förutom att vi får följa Martins spännande resa, upp- och eventuella nedgångar, tar vi upp närliggande ämnen av vikt såsom mångfald, inkludering, anti-mobbing och funktionsnedsättning i arbetslivet. Häng med!

Compello stolt sponsor till Martin Polash - vi ska vinna tillsammans!

Picture of Torgeir Letting

Written by Torgeir Letting

CEO i Compello

Inom Compellogruppen har vi sedan 2012 jobbat proaktivt med mångfald. Vi vill säkerställa en inkluderande och jämlik arbetsplats där vi tar tillvara på våra medarbetares olika kompetenser och perspektiv. Bland annat har vi haft ett starkt fokus på att få upp andelen kvinnor både inom vår egen organisation, och inom tech-branschen generellt genom olika initiativ och externa nätverkssamarbeten och partnerskap.

Nu tar vi ett annat typ av initiativ och går in som sponsor till en av våra medarbetare - Martin Polash - på hans resa till Paralympics 2020. Vi gör det för att vi tror på Martin, för att vi vill lyfta vikten av mångfald på ett företag, och för att en av våra starkaste drivkrafter är just våra kollegor. På Compello vinner vi tillsammans.

Martin Polash arbetar som Partner Account Manager på Compellos Stockholmskontor. Martin föddes med en form av cerebral pares, Hemiplegi, som innebär att hans vänstra arm och vänstra ben inte har full funktion.

Att Martin har en funktionsnedsättning har aldrig hindrat honom, som ungdom var han bland annat rankad bland de 10 bästa i Sverige i bordtennis, och nu har han satt upp ett fantastiskt mål: Att nå till Paralympics i Tokyo sommaren 2020 för att tävla i bordtennis för svenska landslaget.

Kör hårt Martin! Mot Tokyo och Paralympics 2020! Jag kan tala för alla kollegorna när jag säger att vi är enormt stolta över din tuffa målsättning, ditt driv och inte minst ditt mod!

 Martin800533

Ingen halvdan målsättning. Martin har som mål att nå till Paralympics i Tokyo sommaren 2020 för att tävla i bordtennis för svenska landslaget.

Vi är minst sagt stolta över att få stå som sponsor till Martin på vägen till Tokyo 2020 - självklart kommer vi att följa honom under hela resans gång. Dels genom den här bloggen, där Martin och undertecknad kommer att lyfta ämnen som vi tycker är viktiga och relevanta i sammanhanget; Inkludering, företagsvärderingar, mångfaldssmarthet, diversity management, funktionsnedsättning i arbetslivet och antimobbing är några av dem. Och förstås kommer vi att hålla stenkoll på Martin; träningar, tävlingar, framgångar – och eventuella motgångar.

Vi är stolta över Compellos starka värdegrund där vi leds av fyra värdeord: Pålitlighet, Mod, Lekfullhet och Vinna tillsammans. Inkludering ingår i själva kärnan av värdegrunden, vår drivkraft är som sagt våra kollegor, partners och kunder. Men mångfaldstänket är inte enkom en fråga om värderingar, det skapar också reell affärsnytta. Jag återkommer till det temat lite senare.

Mångfaldstänket är inte enkom en fråga om värderingar, det skapar också reell affärsnytta. - Magnus Ernolf

Till dig Martin – Kör hårt! Jag kan tala för alla kollegorna när jag säger att vi är enormt stolta över din tuffa målsättning, ditt driv och inte minst ditt mod!

/Magnus Ernolf, VD Compello Sverige

 

Följ bloggen genom att prenumerera på den! Håll också utkik efter #Martintotokyo i våra sociala medier, och gilla oss direkt på facebook, instagram, och linkedin så lovar vi att du inte missar något.

Prenumerera på bloggen

 


Visste du att...

  • Cerebral Pares, CP, beror på en skada på hjärnan som uppkommit före två års ålder.
  • CP påverkar rörelseförmågan från knappt märkbart till grav funktionsnedsättning.
  • Ungefär 2 av 1000 barn i Sverige föds med Cerebral Pares
  • Hemiplegi är en förlust av muskelfunktionerna på ena kroppshalvan, och beror på skada i hjärnhalvan på motsatt sida. Det finns flera orsaker till Hemiplegi, varav CP är en.

 
Läs också: